میلگرد آجدار

میلگرد آجدار چیست؟

میلگرد آجدار(ribbed rebar) یکی از پرکاربردترین مقاطع طویل فولادی است که کارایی گسترده ای در صنایع گوناگون دارد. این محصول به صورت استوانه ای و توپر است که در استانداردها و انواع گوناگونی تولید می شود. میلگرد آجدار معمولا در طول های 12 متری تولید می شود، همچنین این محصول در سایز 8 الی 36 و حتی 40 نیز تولید می شود اما برخی سایزهای آن کمتر و در شمار محدودی از کارخانه ها و با سفارش مشتری ساخته می شود.

این پروفیل که به دلیل مقاومت کششی و تنشی بالا بیشتر در مصارف ساختمانی کاربرد دارد در انواع مختلفی تولید می شود که در ادامه به تشریح آن پرداخته خواهد شد.

 

انواع میلگرد آجدار

میلگرد ها به طور معمول به سه دسته کلی تقسیم می شوند که شامل میلگرد کلافی، میلگرد ساده و میلگرد آجدار است؛ اما در این مقاله تنها به میلگرد آجدار پرداخته می شود.

میلگرد آجدار از نظر استاندارد روسیه که متداول ترین تقسیم بندی در کشور ما است، در سه گروه تولید و عرضه می شود که شامل میلگرد آجدار A2، A3 و A4 است. هر یک از این گروه ها دارای ویژگی ها و مشخصات ظاهری منحصر به فردی هستند که موجب تفاوت کارایی هریک نسبت به دیگری می شود؛ از عمده ترین تفاوت های انواع میلگردها با یکدیگر شکل آج آنها و میزان سختی، مقاوت کششی و تنشی این محصول است.

میلگرد آجدار A2

میلگرد آجدار A2 که به میلگرد نیمه سخت و نیمه خشک شناخته می شود، دارای آج های فنری و مارپیچی شکل است که از ابتدا تا انتهای آن ادامه دارد. این مقطع ترد و شکننده است و بهتر است روی آن جوشکاری انجام نشود، همین ویژگی ها استفاده از این محصول را برای ساخت خاموت و مش مناسب می سازد. این نوع میلگرد دارای مقاومت تسلیم 300، مقاومت کششی 500 Psi و شکل پذیری آن نیز حدود 19 درصد است.

میلگرد آجدار A3

این نوع میگلرد که بسیار کاربردی بوده و در میان صاحبان صنایع از محبوبیت بالایی برخوردار است و به دلیل ویژگی های ظاهری و استاندارد تولید در مقایسه با میلگرد A2 پرمصرف تر و مستحکم تر است.

شکل آج میلگرد A3 به صورت جناقی است. محصولی نیمه سخت است به همین دلیل نباید روی آن جوشکاری انجام داد یا خم کرد. میلگرد A3 دارای مقاومت کششی 600، مقاومت تسلیم 400 Psi و شکل پذیری و خمش آن نیز 14 درصد است.

میلگرد آجدار A4

این نوع میلگرد در مقایسه با میلگرد A3 دارای مقاومت و سختی بالاتری است، شکل آج آن تفاوت چندانی با میلگرد A3 ندارد و عموما به صورت آج مرکب است یعنی به صورت 7 و 8 یا دوکی شکل می باشد. میلگرد A4 به دلیل کربن بالایی که در مواد اولیه خود دارد، دارای مقاومت کششی 650 و مقاومت تسلیم 500 Psi است و معمولا به روش ترمکس نیز تولید می شود.

 

ویژگی و کاربرد میلگرد آجدار

همانطور که در مطالب بالا نیز بیان شد، مواد اولیه تولید میلگرد و همچنین روش ساخت آن، ویژگی های منحصر به فردی به هر یک از گریدهای میلگرد می دهد. به طور کلی میلگردها دارای ویژگی خمشی تا 180 درجه هستند و معمولا در این شرایط دچار شکستگی و ترک نمی شوند، همچنین امکان جوشکاری لب به لب و جوش قوسی را نیز دارند و آجی که روی میلگرد وجود دارد پیوستگی بیشتری بین بتن و میلگرد ایجاد می کند.

بیشترین کاربردی که برای میلگرد آجدار وجود دارد، استفاده از آن در صنعت ساختمان سازی است، البته محصول میلگرد اساس تولید محصولات دیگری نیز هست که در جاهای مختلف ساختمان استفاده می شود.

استفاده در بتن ریزی دیوارها، استفاده در بتن ریزی کف سازه ها، تقویت فونداسیون و افزایش مقاومت بتن از کاربردهای میلگرد است اما به طور کلی عمده ترین مصرف میلگرد آجدار مسلح کردن بتن است، از آنجایی که بتن مقاومت کششی پایینی دارد و ممکن است با تغییرات دمایی ترک بخورد، با استفاده از میلگرد این مشکل مرتفع می شود.

همانطور که گفته شد از میلگرد آجدار برای ساخت خاموت، میلگرد خرک، میلگرد ادکا، میلگرد سنجاقی، رکابی، زیگزاگ، ممان منفی، کلاف، میلگرد بستر و ... استفاده می شود.

 

عوامل مؤثر بر قیمت میلگرد آجدار

فاکتورهای زیادی در تغییر قیمت میلگرد اثرگذار است که از مهمترین آنها می توان به میزان عرضه و تقاضا، نرخ تورم، نرخ دلار، قیمت مواد اولیه، تغییرات فصلی، بازارهای جهانی، نیاز صنایع وابسته، بورس کالا، هزینه حمل بار و ... اشاره کرد.

عواملی که گفته شد پارامترهای کلی و محوری اثرگذار در قیمت کلیه محصولات فولادی است، اما عوامل دیگری نیز وجود دارد که از جمله آنها می توان استاندارد تولید میلگرد، کارخانه تولیدکننده میلگرد، نحوه تولید میلگرد، خرید به صورت بندیلی یا جزئی را نام برد.

 

قیمت میلگرد آجدار

جهت اطلاع از قیمت میلگرد آجدار کیان آلیاژ می توانید با شماره  03155503344 و 03155503355 تماس حاصل فرمائید.

لطفا رای خود را به این مطلب ثبت کنید
لطفا نظر خود را درباره این محصول بنویسید
نظرات دیگران