تولید و عرضه کلیه صنایع ریخته گری آلومینیوم و روی و آلیاژهای مربوطه
UNP یکی از مقاطع فولادی باز و بسیار پر کاربرد در صنعت و ساختمان سازی می باشد . ناودانی از دو بال عمود بر جان تشکیل شده است که به آن شکلی شبیه به حرف U انگلیسی می دهد. نادوانی در سایزها و جنس های مختلفی تولید و به بازار عرضه می شود که هر کدام بر کاربرد و قمیت ناودانی تاثیر دارد.
قیمت ناودانی آهنی بستگی به روش تولید ناودانی دارد. قیمت ناودانی پرسی تابع قیمت ورق سیاه ، ورق روغنی و ورق گالوانیزه می باشد. همچنین قیمت ناودانی فابریک تحت تاثیر قیمت روز آهن می باشد. ناودانی از نقطه نظر روش تولید به دو دسته پرسی و فابریک مجزا می گردد.
روش تولید ناودانی پرسی با استفاده دستگاه قالب می باشد. ورق آهن با ضخامت های مختلف مورد استفاده قرار گرفته و با عبور از خط تولید، طی فرآیند شکل دهی سرد، به شکل ناودانی در می آید. بسته به شرایط و محیط مصرف با دستگاه گیوتین به اندازه ی دلخوا ه برش و در صورت نیاز با دستگاه خم شکل دهی و فرم دهی می گردد. ناودانی فابریک به صورت نورد گرم از ابتدا به شکل مورد نظر تولید می گردد. تصویر شماره 1 دو نوع ناودانی را به صورت شماتیک نشان می دهد.
ناودانی به دو صورت 6 متری و 12 متری به بازار عرضه می گردد که یک سری سایزها فقط 6 متری تولید یکسری سایزها 6 و 12 متری تولید و یکسری هم فقط 12 متری تولید می شوند.
ناودانی پروفایل باز تشکیل شده از یک جان Web و دو بال Flanges عمود بر آن می باشد. شکل ناودانی مشابه حرف U انگلیسی می باشد و به طور یک دست در طول پروفایل مشاهده می گردد. ناودانی برای کاربردهای ساختمانی و صنعتی استفاده می گردد. در کاربرد ساختمانی می توان استفاده در چهارچوب در و پنجره و یا ترمیم یک بخش از بنای تخریب شده را مثال زد. کاربردهای صنعتی ناودانی گوناگونی فراوانی دارد. ناودانی در تولید قاب ها و پایه های تجهیزات صنعتی استفاده می شود. از ناودانی برای ساختن ساپورت ها در خطوط لوله و یا در پالایشگاه ها در واحد های پایپینگ استفاده زیادی می گردد. تولید سازه ها و سکوها یکی دیگر از استفاده های صنعتی ناودانی به حساب می آید. در صنعت راهسازی نیز استفاده از ناودانی به عنوان پایه گاردریل و دیگر تجهیزات ترافیکی کاربرد دارد.
از نظر فرایند تولید ناودانی ها را می توان به دو دسته تقسیم کرد.
1- ناودانی فابریک
ناودانی فابریک از طریق فرآیند نورد تولید می شود. در این روش شمش در دستگاه نورد قرار داده می شود و با ایجاد گرما و حرارت محصول خروجی به صورت یک رول صاف خارج می شود. در مرحله بعد رول ها دردمای بالا از میان غلطک های دستگاه نورد عبور کرده وبه شکل ناودانی در می آیند. درانتها قطعه سرد می شود. سرد شدن قطعه باعث می شود که دچار انقباض شود و به همین دلیل نتوانیم قطعه ای با ابعاد دقیق به دست آوریم.
2- ناودانی پرسی
ناودانی پرسی حاصل انجام عملیات پرسکاری روی ورق فلزی ست. در این روش ورق با طول مشخص وارد دستگاه پرس شده و به شکل ناودانی فرم داده می شود. ناودانی پرسی به دلیل فشار پرس در محل اتصال جان به بال دارای ضخامت کمتری ست اما به دلیل سرعت بالای پرسکاری همچنین ابعاد دقیق و صاف بودن لبه ها بسیارپرکاربرد است.
از نظر شکل ظاهری ناودانی را می توان به دو گروه ساده و مشبک تقسیم بندی کرد.
ناودانی ساده
ناودانی ساده که نوع معمول و متداول ناودانی ست و در ساختمان سازی و صنعت بسیار پرکاربرد است. از این نوع ناودانی در ساختمان سازی، چهار چوب ها و خودروسازی استفاده می شود.
ناودانی مشبک
ناودانی مشبک عموما از جنس گالوانیزه است و دارای حفره هایی روی بال و جان خود است. وجود این حفره ها استفاده از آن را در برای ساخت قفسه تسهیل می کند. همچنین عبود دادن سیم از این میان شبکه های روی ناودانی مشبک راحتر است و برای انجام کارهای تاسیساتی مناسبت است.
ناودانی می تواند سبک یا سنگین باشد. ناودانی که وزنی کمتر از وزن ذکر شده در جدول اشتال دارد ناودانی سبک گفته می شود و به ناودانی که وزنی دقیقا برابر جدول اشتال دارد ناودانی سنگین می گویند.
ناودانی به دلیل داشتن ویژگی های زیر بسیار پرکاربرد است :
1- مقاومت ناودانی در برابر تنش های بزرگ (قانون هوک و خاصیت ارتجاعی فولاد)
2- سرعت نصب و اتصالات متنوع ناودانی در ساختمان
3- مقاومت بسیار بالای ناودانی در دهانه ها و خرپاها
4- اشغال فضای کم در عین حال مقاومت بالا
5- کارابودن در یک درازای طولانی
6- کم بودن وزن اسکلت فلزی
7- تحمل در برابر ضربه
8- کم بودن پرتی ناودانی
در جدول زیر، وزن ناودانی در سایزهای مختلف آورده شده است.
در پایان این مطلب شما عزیزان را با مهمترین کاربردهای ناودانی آشنا می سازیم :
1- کاربرد در ترمیم دیوار تخریب شده یک بنا به عنوان مهار بند
2- کاربرد در ساخت قاب های فلزی برای تجهیزات صنعتی
3- استفاده به عنوان پایه برای تجهیزات ترافیکی، گارد ریل
4- استفاده برای ساخت ساپورت لوله در سیستم های پایپینگ و پایپ لاین
5- استفاده در ساخت چهارچوب در و پنجره آهنی ساده
6- استفاده در خرپاها، بادبندها و ستون های به کار رفته در ساختمان های بلند
7- استفاده در ساخت اسکلت های فلزی به کار رفته در کامیون ها و ماشین آلات سنگین
ناودانی به دلیلی شکل هندسی خود به طور گسترده در ایجاد قاب و پایهها مورد استفاده قرار می گیرد و برای پروژههای ساختمانی، ساختار ایدهآلی را فراهم می کند. ناودانی به دلیل کاربرد گسترده ای در اجرای خرپاها و باد بندها و انتخاب پروفیل مناسب اهمیت بالایی در طراحی سازه ها دارد. جهت اطلاع از قیمت ناودانی کیان آلیاژ می توانید با شماره 03155503344و03155503355 تماس حاصل فرمائید.