کلاف

میلگرد کلاف چیست؟

میلگرد کلاف، کلاف های درهم پیچیده ای هستند که در سازه های صنعتی و ساختمانی کاربردهای بسیار زیادی دارند. نحوه ی نگهداری این محصول با نوع ساده آن کاملاً متفاوت است و این موضوع قابل اهمیتی برای سوله داران است. یک نکته قابل توجه اینجاست که میلگرد کلاف دارای انواع مختلفی است که باید در هنگام خرید به این موضوع دقت داشته باشید.

یک نکته مهم اینجاست که قیمت میلگرد کلاف، بر اساس سایز و همچنین نوع آن تعیین می شود؛ به همین دلیل، میلگرد کلاف آجدار از نوع ساده آن، قیمت بالاتری دارد.

انواع میلگرد کلاف

این محصولات، به دودسته ی ساده و آجدار تقسیم بندی می شوند و در سایزهای 5.5 تا 16 میلی متر تولید و روانه ی بازار می شوند. دسته ای از این محصولات که سایز 5.5 تا 8 میلی متر دارند، به عنوان مفتول یا وایر شناخته می شوند.

انواع میلگرد کلاف ساده عبارت اند از:

    سایز 5/5 کلاف ساده RST34
    سایز 5/6 کلاف ساده RST34
    سایز 8 کلاف ساده RST34
    سایز 10 کلاف ساده RST34

قیمت میلگرد کلاف آجدار، در مقایسه با نوع ساده ی آن بیشتر است. قیمت این محصول، بر اساس دسته و سایز آن تعیین می شود.

کاربرد این محصول را باید در ساختمان سازی باید به خوبی درک کرد تا بتوانید بهترین نوع این محصول را خریداری کنید. به غیراز ساختمان سازی، از میلگرد در صنایع مختلف هم می توان استفاده کرد.

 

p1.jpg

دسته بندی انواع میلگرد کلاف چیست؟

1. شکل ظاهری (آج)
یکی از روش های دسته بندی میلگردهای کلاف بر مبنای شکل ظاهری آنها است. میلگردهای کلاف از نظر شکل ظاهری در دو گروه ساده و آجدار دسته بندی می شوند.

میلگرد کلاف ساده

این نوع کلاف میلگرد به دلیل عدم وجود هر گونه آجی روی سطح آن، شباهت زیادی به کلاف مفتول دارد. به طور معمول میلگرد کلاف ساده از سایز ۵٫۵ تا ۱۰ به بازار عرضه می شود. البته اگر کاربری قصد استفاده از میلگردهای سایز بالاتر را داشته باشد سایز ۱۲ نیز در دسترس است. برای سایزهای بالاتر نیز می توان به کارخانه ها درخواست ارسال کرد تا به صورت سفارشی میلگرد کلاف مد نظر را تولید کنند. در بازار فولاد سایز 5.5 تا 8 کلاف با اصطلاح مفتول (wire) شناخته می شود. مفتول، محصولی با انعطاف بالا و کاربرد فراوان در صنعت است. با استفاده از روش نورد سرد به مفتول فرم داده می شود و توسط دستگاه های کشش قطر آن کاهش داده و باریک می شود.

کلاف آجدار

کلاف آجدار در واقع همان میلگرد آجدار است که برخلاف میلگرد شاخه ای که به صورت شاخه هایی با طول های بلند تولید می شود، پس از گذشتن از آخرین قفسه نورد، هنگامی که داغ است، به شکل یک کلاف در هم پیچیده در می آید. میلگرد کلاف آجدار به دو گروه A2 و A3 تقسیم می شود و در مقایسه با انواع ساده میلگرد کلاف قیمت بالاتری دارد. در حقیقت قیمت انواع میلگرد کلاف آجدار بر مبنای ابعاد و دسته بندی آنها تعیین می شود.

2. میزان کربن

دسته بندی دیگری که میلگردهای کلاف بر مبنای آن شناخته می شوند، میزان کربن به کار رفته در ساختار آنها است. بر این اساس میلگردهای کلاف به سه دسته کم کربن، کربن متوسط و پر کربن تقسیم می شوند. همان طور که می دانید میزان کربن موجود در فولاد تعیین کننده برخی ویژگی های مکانیکی در محصول نهایی است. در اینجا به بررسی خصوصیات این سه دسته میلگرد کلاف می پردازیم.

کلاف کم کربن

این نوع میلگرد کلاف به دلیل داشتن درصد کمی از کربن در ساختار قابلیت کشش پذیری بالا، چکش خواری، جوش پذیری و نورد سرد را دارد. برای تولید این نوع میلگرد کلاف از گریدهای SAE1006  و SAE1008، RST34 و RST37 و 3SP استفاده می شود.

 

p2.jpg

کاربرد میلگرد کلاف چیست؟

برخلاف تصور عموم، نباید کاربرد میلگرد کلاف را منحصر به ساختمان سازی دانست. این محصول فولادی در حوزه های مختلفی کاربرد دارد. وقتی از کاربرد میلگرد کلاف سخن به میان می آید، هدف آشنایی مصرف کنندگان به منظور خریدی با کیفیت و متناسب با پروژه است. در ادامه، به مهم ترین کاربردهای میلگرد کلاف در صنایع  و همچنین ساختمان سازی و عمران اشاره می پردازیم. ناگفته نماند که فهرست کاربرد میلگرد کلاف می تواند مفصل تر و طولانی تر موارد ذکر شده باشد.

کاربرد میلگرد کلاف در صنعت :

1- تولید میخ ، پیچ و مهره ، سیم برق و دکل و سیم بکسل
2- سیم خاردار، زنجیر فلزی، توری حصاری یا فنس و گابیون
3- تولید قطعات خاص خودرو از قبیل فنر
4- ساخت قطعات صنعت هایی نظیر الکترود سازی و جوشکاری
5- ساخت توری و صافی
6- تولید تایر، لاستیک و اقلام مشابه

کاربرد میلگرد کلاف در ساختمان سازی :

1- استفاده در تیرچه
2- استفاده به عنوان خاموت
3- تقویت استحکام اتصالات گازی
4- ساخت خرپا و تیرچه
5- سیم آرماتوربندی (گره زدن گیره های میلگردی مربع، دایره یا مستطیل شکل)
6- افزایش استحکام بلوک های نسوز و بلوک های فومی

 

روش تولید کلاف میلگرد به چه صورت است؟

در ادامه این موضوع که میلگرد کلاف چیست؛ حالا باید در این مورد صحبت کنیم که روش تولید این محصول به چه صورت است. همان طور  که می دانید، شمش، پایه ی اولیه ی تولید مقاطع فولادی است؛ برای ساخت میلگرد کلاف هم از شمش استفاده می شود.
برای ساخت این مقطع فولادی، ابتدا شمش های فولادی را در کوره های حرارتی با دمای 1000 درجه ی سانتی گراد قرار می دهند، سپس شمس ها توسط رول های کوره به بخش رافینگ انتقال داده می شوند.
در نورد گرم، به دلیل پایین بودن تنش های پلاستیک، شمش های برافروخته بعد از این که از غلتک عبور داده شدند، طی سه مرحله، تغییر شکل داده و قطر آن کم می شود.
در مراحل آخر، میلگرد به واحد خنک کننده منتقل شده و بعد از خنک شدن، مراحل کوئل و بسته بندی انجام شده و درنهایت روانه ی بازار می شوند.

قیمت کلاف :

جهت اطلاع از قیمت کلاف کیان آلیاژ می توانید با شماره 03155503344و03155503355 تماس حاصل فرمائید.

لطفا رای خود را به این مطلب ثبت کنید
لطفا نظر خود را درباره این محصول بنویسید
نظرات دیگران